top of page
Beach Vacation

המומחה לחופשה שלך בסיני

freeLogo.png
לתכנן ולהתכונן 

הכנות - ויזה, איך מגיעים, מתי נוסעים, בריאות ועוד

 

כל מה שצריך לדעת כשמתיישבים לתכנן את הטיול: מידע על שגרירויות ונציגויות קונסולוריות, אשרות והיתרים נדרשים, איך מגיעים ליעד, מתי הכי כדאי לנסוע, האם צריך חיסונים, כללי בטיחות מומלצים ועוד

 

אשרות ושגרירויות 
ישראלים הנוסעים למזרח סיני (כולל שארם א-שייח' בדרום וסנטה קתרינה במערב) אינם זקוקים לאשרת כניסה לשהייה של עד שבועיים. לשהייה ארוכה יותר, או אם אתם מתכוונים להמשיך דרומה (לראס מוחמד, למשל) או למערב סיני, תזדקקו לאשרת תייר, שאותה תוכלו לקבל בתוך כעשרה ימים בשגרירות המצרית בתל אביב. 


שגרירות מצריים בתל אביב 
כתובת: רחוב בזל 54 
טלפון: 03-5464152 


הקונסוליה של מצריים באילת 
כתובת: רחוב עפרוני 68 
טלפון: 08-6376882 


שגרירות ישראל בקהיר 
טלפון: 20-2-7610528/45

 

איך להגיע 
מעבר הגבול טאבה: מסמכים ותשלומים 
מסוף הגבול בטאבה פתוח 24 שעות ביממה כל ימי השנה, למעט יום כיפור וחג הקורבן המוסלמי. יש להגיע עם דרכון בתוקף לשלושה חודשים לפחות. תשלום בצד הישראלי: אגרת מעבר על סך 71 שקל לכל אדם מעל גיל שנתיים. תשלום בצד המצרי: אגרת מעבר של 25 לירות מצריות (כ-18 שקל). דרכונכם יוחתם באישור שיאפשר לכם שהות של שבועיים לכל היותר במזרח סיני. 
הנכנסים לטאבה בלבד (למלון הילטון טאבה) פטורים ממס המעבר, הן הישראלי והן המצרי. 
טלפון: 08-6360999.

הגעה למסוף הגבול בטאבה 
מסוף הגבול נמצא כעשרה קילומטרים מדרום לאילת. ניתן להגיע אליו ברכב פרטי, במונית או באוטובוס מהתחנה המרכזית של אילת.

מעבר עם רכב 
מעבר עם רכב לסיני כרוך בביורוקרטיה מפרכת מעט ובתשלומים שונים, אך עשוי להיות כדאי, בעיקר אם אתם קבוצה של מטיילים ובכוונתכם לטייל ברחבי סיני ולא לשהות במקום אחד. שימו לב להגבלות, והיאזרו בסבלנות. 
 

הגבלות: מותר להעביר רכב פרטי בלבד. אין מעבר לרכב 4X4, לרכב מסחרי (כל רכב עם יותר משישה מושבים), לרכב שכור, לרכב דיזל ולרכב מחברה. כמו כן, כדי לעבור עם רכב פרטי שאינו בבעלותכם (כלומר, שאינו רשום על שם הנהג או אחד מהנוסעים) תזדקקו לייפוי כוח נוטריוני באנגלית מבעל הרכב. 
 

מסמכים: אל תשכחו את רישיון הנהיגה שלכם. רישיונות רכב: יש לתרגם את רישיונות הרכב לאנגלית. אפשר לעשות זאת בסניף של מ.מ.ס.י במסוף עצמו (פתוח 24 שעות) בעלות של 31 שקל או במ.מ.ס.י ברחבי הארץ – בחגים אפשר לחסוך עמידה בתור אם באים עם רישיונות מתורגמים. הקפידו שהפרטים יועתקו מרישיון הרכב בדייקנות ובכתב רהוט. 
 

ביטוח: אפשר לבטח את הרכב בביטוח מקיף במשרדי ממס"י במסוף בעלות של 310 שקל. בצד המצרי תצטרכו לקנות ביטוח חובה לרכב, שעלותו 200 לירות מצריות (כ-144 שקל). 
 

בדיקת הרכב: בצד המצרי עורכים בדיקה בטחונית יסודית של הרכב ותכולתו (הקפידו שהוא יהיה נקי מנשק ותחמושת) ומקבלים רישיון מצרי. 
 

דלק: הדלק בסיני זול מאוד, אך איכותו ירודה. דלק "סופר" הוא של 90 אוקטן בלבד. כדאי לתדלק לפני שעוברים את הגבול, ולהצטייד בתוסף לדלק, המשפר את איכותו ומפצה על האוקטן הנמוך למקרה שבכל זאת תתדלקו בסיני. אם אתם צורכים דלק מיוחד ויש לכם ממיר קטליטי – פשוט הצטיידו במכל נוסף, כי לא תוכלו להשיג דלק 95 אוקטן או נטול עופרת. 
לנוסעים לטאבה בלבד: כל ההגבלות על מעבר רכב אינן חלות כאן, ואפשר לעבור עם כל רכב שהוא בלי התהליך המסורבל והתשלומים הכרוכים בו (ביטוח הרכב אינו תופס כאן – תוכלו לבטח את הרכב במסוף).

 

מתי כדאי להגיע 
למרות שניתן לטייל בחופי סיני לכל אורך השנה בשל האקלים המדברי, החורף – מלבד חג המולד וחנוכה – נחשב לעונת השפל. האביב, הסתיו והקיץ (במיוחד בתקופת החגים) הם העונה הבוערת.

 

שמירת החוק 
אסור להכניס לתחומי המדינה סמים, כסף מזויף, חומרים פורנוגרפיים וכלי נשק (כולל חלקיהם ותחמושת כלשהי – גם שבר מחסנית או תרמיל כדור תמים עלולים להוות בעיה גדולה). יש על כך הקפדה רבה. לא כדאי להסתבך עם השלטונות המצריים.

בתי חולים 
בית חולים בנואיבה – טלפון: 20-69-3500302. 
בית חולים בד'הב סיטי – טלפון: 20-69-3640208. 
בית החולים יוספטל באילת – טלפון: 08-6358011.

 

 

 

 

מידע כללי - כסף, תקשורת, תחבורה ועוד

 

לשכות תיירות, מטבע מקומי בשימוש, הפרש השעות בין היעד לבין שעון ישראל, קידומת טלפון בינלאומית, אמצעי תחבורה מומלצים ונפוצים, מידע למטיילים עם מוגבלויות ועוד


מטבע 
המטבע המצרי הוא הלירה המצרית – הפאונד (Pound, המכונה גם גיני). היא נחלקת למאה פיאסטרים (Piasters). 
תוכלו להמיר שקלים (וגם מטבעות אחרים) ללירות מצריות, או למשוך לירות מצריות מבנקומט, בצד המצרי של מעבר הגבול בטאבה (אפשר להמיר גם בצד הישראלי אך בשער פחות טוב ותמורת עמלה). 
יש סניפי בנק בנואיבה, בד'הב ובשארם א-שייח' – בהם תוכלו למשוך כסף בבנקומט או להחליף דולרים או אירו (אך לא שקלים) לכסף מקומי. יש נהגי מוניות ובעלי מסעדות ומלונות שיקבלו גם שקלים, בעיקר בין טאבה לנואיבה, אך בשער גרוע. במלונות טאבה ניתן להסתדר עם שקלים. במלונות היוקרה אפשר לשלם בכרטיס אשראי. 
בדרככם חזרה תוכלו להמיר את הלירות המצריות שנשארו לכם בחזרה לשקלים, תמורת קבלות ההמרה. גם זאת כדאי לעשות בצד המצרי.

הפרש שעות 
אין

 

תקשורת 
קידומת החיוג של מצרים היא 20. הקידומת של סיני היא 69, אלא אם כן מחייגים לטלפון סלולרי מקומי, אז הקידומת תהיה 10, 11 או 12. בסיני יש קליטה חלקית לטלפונים סלולריים מישראל.

תחבורה 
אוטובוס: מטאבה יוצאים אוטובוסים פעמיים ביום (נכון להיום ב-10:00 וב-15:00) ועוצרים בנואיבה, בד'הב ובשארם א-שייח'. יש גם אוטובוס לסנטה קתרינה. זוהי אופציה זולה אך בלתי נוחה. 
מונית: המוניות זמינות מאוד, הן ממסוף הגבול והן בתוך סיני, בחופים ובאתרים המקובלים. עלות סבירה של נסיעה מהמסוף לחופים שלפני נואיבה היא כארבעים לירות מצריות (כשלושים שקל) לאדם. אפשר לבקש שילדים לא ישלמו. טיפ: עדיף להיכנס למונית קטנה ומלאה; כך לא תצטרכו לחכות עד שהמונית תתמלא, וגם יהיו פחות עצירות בדרך ליעד שלכם. 
רכב שכור: אפשר לשכור רכב רגיל או רכב שטח בסוכנויות ובמלונות בעיירות המרכזיות, או במלון הילטון טאבה, הסמוך למסוף הגבול – טלפון: 08-6326222, 054-530133 (כדאי להזמין מראש).

 

 

 

אשרות
איך להגיע
מטבע
תקשורת
תחבורה
bottom of page